ablak-zsiráf 2011.03.28. 14:28

Adó-PARA-dicsom (by Móricka)

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ablak-zsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr702778762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csopak · http://jagkommefranungern.wordpress.com 2011.04.08. 19:55:48

Már hallottam róla közgáz tanárunktól, hogy ez, és ehhez hasonló dolgok működnek Magyarországon.
Kérdem én, ha ezt kihasználja valaki, hogy nulla munkával, nulla tanulással jobban él, mint egy csóri mérnök pl, aki végig tanult 12-15-20 évet, és dolgozik, akkor szerintem itt a szociális rendszerünkkel van a gond, nem azzal, aki kihasználja.
Szerintem megyek és felvetem a barátnőmnek a dolgot, hogy hagyjuk a fenébe a tanulást, és helyette éljünk jól...

Mr.Revans33 2011.04.11. 17:26:36

És a baj az, hogy tényleg igaz. És akkor sajnáljuk a munkátlan cigányokat??????

Lacz0r 2011.04.12. 16:51:48

Viccet félretéve tényleg a szociális rendszer van elbaszarintva,méghozzá erőteljesen,mert ilyen nem kéne megengedni. Viszont a nevelőszülő dolog egyáltalán nem igaz,qvára nem kapnak 500ezer Ft körüli összegeket, de a dolog mr ott kezdődik,hogy nem lehet senki sem csak úgy nevelőszülő. Hagyományos még talán,de ő lófasz pénzt nem kap a gyerekek után,hivatásos nevelőszülő pedig külön képzéssel jár,oda tanulni kell. De egyik esetben sincs olyan,hogy gyerekenként 80at elraknak. inden fillért,amit megkapnak,a gyerekre kell költeni és elszámolni,szigorúan ellenőrzik. Attól függetlenül hogy eggyetértek azzal,hog y nem tartható ez a rendszer,jó lenne ha aki lófaszt nem ért a rendszerhez,az nem állítaná be tévesen még viccből sem.

Kalkamuki 2011.04.14. 13:48:06

Na azért nézetek már körbe!Nem csak cigány emberek mennek segélyért,hanem ti magyarok is.De az más ugye?? Számoljátok majd meg hogy mennyien állnak sorban cigányok és nem cigányok egyaránt.Azzal együtt hogy a cigány ember sokkal sokkal nehezebben kap munkát mint egy magyar ember,ebben a hazában.És nézzétek meg hogy a magyar cigány zene mennyi népszerűséget hozott az országnak, és a magyar embereknek.Azt is csak gúnyoljátok ti akik igazából csak szájhősködtök.Meg kukákat gyújtogattok stb.Ha egyszer nincs munka akkor mit tegyen az ember? Segítség minden országban van,csak itt nálunk nincs. Ha van is , az is nagyon kevés, és még azt is ki nézitek ti irigy magyarok a másiktól,mert ti sajna de ilyenek vagytok.Magatoknak valóak, kívülre mutattok valami jóságot néha, de belül azt várjátok hogy mikor kit tudtok besúgni ,felnyomni,át verni, hogy nektek a zsebetek még nagyobbra dagadjon.Aztán meg mindent a cigányra vertek.az országot nem mi cigányok loptuk csődbe,hanem ti jóagyarok.

hunrocker 2011.04.15. 22:43:14

@Kalkamuki: nah te sztem csak maradjál csöndben...

mi MAGYAROK sem vagyunk tökéletesek persze, de ti aztán végképp nem...
amikor általános suliba jártam már jó régen..már akkor terrorizáltak a roma gyerekek... "add ide a kajád vagy hívom a bátyám alapon"... teltek az évek
megyek az utcán bicajjal(bmx es vagyok) és jön szembe egy roma társulat hát persze az volt a legjobb dolguk h belém kötnek.mesélést félre téve. Pesten nem tom hány embert késeltek már meg a cigányok,abból csak annyit lett h"pesten megkéseltek valakit" de amikor egy magyar megver(nem megkésel!!!!) egy cigányt egyből rasszizmus-t nyomatják,hol itt az igazság heeee???gondold végig IQ fighter...Hiába véded a cigányságodat,nincs igazad!márpedig igenis a cigányok teszik tönkre az országot,lopnak csalnak késelnek hazudnak,és még védik őket(megélhetési bűnöző a ló...zt azért járnak új BMW-vel,nem?abban van csak igazad azzal kapcsolatban h mi magyarok tesszük tönkre az országot hogy: van olyan hülye kormányunk h etet titeket.... majd találkozunk a polgárháborúba remélem....:D(márpedig ez csak így fog eldőlni,mert ti se engedtek az igazatokból,mi meg aztán pláne h nem......:D remélem el tudod olvasni.....

csalódott hercegnő 2011.05.19. 22:59:27

@hunrocker: te tényleg ennyire hülye vagy??polgárháború?! magyar vagyok, persze hogy volt már konfliktusom cigánnyal, és nem kellemes amikor terrorizálnak meg megszólnak az utcán és félsz elmenni bizonyos környékeken, de ettől még nem ez a megoldás, hogy az erősebb nyer.azért tart itt az ország, mert az emberek 80%a pont úgy gondolkodik, ahogy te: mindennek a cigányok az okai. rémlik, hogy hasonló okból tört ki a II. világháború?! megoldást találni nem egyszerű, de ha talán az emberek nem lennének olyan gyűlölködőek, amilyenek, és megpróbálnának tovább látni annál, amit látni akarnak, az út lenne a megoldáshoz. a cigányok azon része, akikről a képsorozat szól, sajnos tényleg ilyenek, és azért nem változnak meg, mert nincs senki, aki a gyerekeiket próbálná formálni. ha nem azt látnák/tanulnák otthon, hogy így mennyire egyszerű élni, hanem azt, hogy mindenért meg kell küzdeni, akkor talán egyszer nem lenne ennyi gyűlölködés. egy állásinterjún nem kéne befolyásoló tényezőnek lennie a jelentkező származásának, csak a tudásának, a segélyezési rendszert alapjaiban kéne megváltoztatni, a rendőröknek nem kéne félniük a cigányoktól, és bármeddig sorolhatnám, soha nem lenne vége a sornak. sajnos amíg mi, magyarok és a cigányok is nem tanulunk meg együtt élni, elfogadni a másikat, addig ennek nem lesz vége. sajnos magyarból is ugyanúgy lehet késelő gyilkos, tolvaj vagy útszéli prosti(sőt, legalább oylan gyakran lesz is), mint egy cigányból, a neveltetésen múlik, nem a származáson.

pí=3,14... 2011.05.28. 18:38:40

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyszer sem láttam még roma tanulóvezetőt, mégis mindegyiknek van kocsija. Mondjuk az efféle csinosságokat már megszokhattuk...

hunrocker 2011.06.06. 05:28:13

Nekem sajnos volt dolgom cigány tanulo vezetővel,2 vel is míg én is csináltam a jogsit...:S,az egyik jól vezetett de a másik egy cigány lány volt..de az ritka szőrnyeny szar volt... balra indult el a kőrforgalomba 3 szor 1 nap,nem tom mit hitt,talán h londonba van vag mi...de amugy segélyből csinálta full ingyen,de amugy az nem gáz h van jogsijuk,csak az h némelyiknek miből van meg h mit hajt....,mellesleg a csalodott hercegnőtől megkérdezném h akkor mégis milyen megoldást tudna a következőekre...?:cigány bűnözés(szines fém "vadászat,az iskolás gyerekek kifosztása... stb(van fantáziád ugyis);magyar<-->cigány örökös ellentét,és amiről ez a kis képregény szól h a nem dolgozó gazdag gecik ellen....? várom a válaszodat:D

jah és drága roma barátaim kérlek ne fárasszatok azzal h nyomatjátok majd itt a szentbeszédet thx:D,lehet segfejnek tánök akárki szemébe de békés megoldásokból itt ugysem lesz semmi,főleg ezekkel a jófej politikusokkal(mondjuk a jobbiknak adnék egy esélyt):D

sazoland 2013.09.26. 17:17:33

Ez egy nagyon aranyos humor, de annyi köze van a valósághoz, mint az Indul a bakterháznak. Jó kis karikatúra, ami egyben azt is jelenti, hogy csak olyat lehet karikírozni, ami valóban megvan de nem pont úgy néz ki, mint ahogyan lerajzoltuk. Természetesen nem lehet a gyerekeket csak úgy kivenni és sok százezer forintot kapni értük havonta. És ha hiszitek ha nem nem csak gazember cigányok vannak és nem mindegyikre jellemző, hogy azért nem dolgozik, mert nem is akar. Ne azon gondolkodjatok, hogy miért nem megy el a cigány dolgozni, hanem azon Te adnál e cigánynak munkát!? Ja! Nem? Akkor hol találjon, ha nem adsz neki. Amikor Marosvásárhelyen a románok éppen botokkal, karókkal verték a magyarokat, éppen kiverve szegény Sütő Andrásnak a fél szemét, jól jött segítség. "Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!" Ezzel a szólammal érkeztek tömegével a térre, és véget vetettek a pogromnak. Akkor miért nem mondta minden "igaz" magyar, hogy NEM KELL, INKÁBB HŐSI HALÁLT HALOK! Ne legyetek igazságtalanok. És nagyon vigyázzatok! A macska, ha nagyon éhes megeszi a gazdáját is. Hát ha még valakit nem is szeret. Én nem vagyok semmilyen kisebbség. Egyszerű magyar ember vagyok. De hiszem, hogy csak akkor leszünk boldogok kis hazánkban, ha mindenki egyformán tiszteli és betartja a törvényeket, de nem tart be a másiknak. Korra, nemre, nemzetiségre, bőrszínre, pártállásra, stb... tekintet nélkül.

preparátor 2013.09.26. 22:49:30

@sazoland: Én meg borsodi vagyok kisbarátom és nem csak tv-ből látok cigányt...Ez a tipikus cigány dogma " azír mer én cigán vagyok "..Ezt mondjátok mindenre..ha nem kaptok munkát,ha a rendőr megkérdezi,hogy mi az anyád picsájáért nem tudod,hogy mi az a stop tábla..ha nem kapsz segélyt,ha nincs ez,ha nincs az..Hát baszki..Putyin bácsi mondta és bizony itt lenne az ideje,hogy minden szerencsétlen túlsúly megtanulja : " ez a MI országunk és itt a kisebbségeknek a MI törvényeinket kell betartania ".Pont.Ha betartanátok a törvényeket és nem történt volna annyi "jó " a magyar emberekkel,talán nem alakult volna ki rólatok EURÓPA SZERTE is ez a remek pedigré...és igen !! Kurvára vigyázunk ! Ahogy a dolgok kinéznek..nem a megbékélés felé megyünk,hanem a polgárháború felé.Ugye nem baj,ha ellenetek fogadok ?! A csalódott hercegnőnek meg szeretném megüzenni,hogy ha szeretné megtudni miért tört ki a II. világháború,sürgősen keressen fel egy könyvtárat,mert a viva sajnos nem fogja leadni.De hidd el, nagy az a gödör..egy nap nem lesz elég betemetni.

Éva Mácsai (törölt) 2013.09.28. 07:14:11

@Kalkamuki: Hát kedves uram szerintem nagyon téved! Én Magyar vagyok és lassan 3 éve nem kapok munkát, de semmilyen segélyt sem!! Akkor hol is van az igazság?
Mert nem megyek oda verni az asztalt és fenyegetőzni, inkább megpróbálok élni a 22800.- ft.-ból, de lopni sem megyek el! Még annyit az országot nem az átlag magyar lopta szét! Talán a druszája. És ezért nagy támogatás.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.09.28. 11:04:54

@Éva Mácsai: egész jó lehet 22800ból élni, még netre is futja!

Gábor Dájmond Tomanek 2013.09.29. 00:33:23

Minek ennyire túlkomplikálni az egészet? A kormány direkt akarja a szarevő féreg senkiházi cigányokat támogatni, hogy azok tovább süllyeszthessék az országot, ami amúgy is a legalján van. Napalmot az összes politikusra, zsidóra (bár a kettő ugyanaz), és a cigányokra. Nem kell itt az értelmes megoldást keresni. Csak vegyük például Szigethalmot. Simán elengedték a fasszopó hazátlan hulladékokat. A rendőrség, a kormány szintúgy közrejátszik abban, hogy a cigányság büntetlenül bűnözhessen. De nem baj. Egyszer a magyarok seggbe fognak titeket baszni. Reméljük addigra megdöglötök, ha mégsem, az a szarabb opció számotokra...

Csore60 2013.09.29. 11:36:10

Nos, 30 éve dolgozom, tehát aktív befizető vagyok. Amikor átmenetileg nehéz helyzetbe kerültem, megkérdeztem az önkormányzatot, tudnának-e segíteni. Az előadó kerek-perec megmondta, mivel ismerősöm volt, hogy sem a bőröm színe, sem a nevem nem stimmel, ő szívesen segítene, de meg van kötve a keze. Ennyi. Aki átmenetileg nehéz helyzetben van, de mindent megtesz, hogy rendezze az életét, annak nincs segítség. Aki életen át a társadalom nyakán élősködik, azt eltartjuk.

mortiangie 2013.09.29. 14:56:16

Ez szép és jó, csak ott borul a történet, hogy nem lehet akárki nevelőszülő. A nevelőszülő, mint hivatás bizonyos feltételekhez van kötve. Nem mehetek be a gyámügyre, hogy akkor én most nevelőszülő akarok lenni és kiveszek 6 gyereket az intézetből...

P.T 2013.09.29. 19:57:05

Az intézetes dolog az egy bónusz, de nélküle is nagyon jól ellehet élni ha nem a gyerekre költi az ember:
megelhetesiszules.blogspot.hu/

Kalkamuki 2013.09.29. 21:40:37

Minden hazug ,szarkeverőnek.Hol láttatok ti olyat,hogy egy embernek ,több mint félmilla jöjjön be segélyekből???Ennyi erővel ,írhattatok volna 21 milliót is.Nem mindegy??aki el akarja hinni,az el is hiszi,így is ,meg úgy is.600 ezer segélyekből,havonta .Úr isten .Mekkora náci kutyának kell ahhoz lenni,hogy ezt a baromságot valaki ,be is vegye??Mert csak egy is náci kutya lehet ,ennyire hülye!!!!!

Kalkamuki 2013.09.29. 21:48:56

@Csore60: Aki ezt a maszlagot eszi,az szintén olyan mocsok ,náci kutya mint te .Még hogy azért nem kapsz segélyt,mert sem a bőröd színe,sem neved nem stimmel.Mekkora hazugság ez???Pont hogy a cigányokkal akadékoskodnak folyton.Nem hogy segélyt,de még munkát sem akarnak adni a cigánynak.Mi az hogy a bőröd színe nem olyan???Ki vezeti azt a listát,hogy kinek milyen a bőre színe??Legfeljebb ha cigányról van szó.Olyat már hallottam,hogy az önkormányzatokban ,és hivatalos helyeken,a cigányok neve mellé egy nagy C-betű van oda írva.Ilyen tényleg van,volt,létezett.De amit te rebegsz,olyan sosem volt.Itt a hozzászólók meséje 95 %-a nem igaz,hanem kitaláció.Ki találják és leírják azért,hogy akik esetleg még nem is viseltetnek utálattal a romák iránt,ezek után belátják ,milyen igazuk van a náciknak.Hiszen pl.600 ezer Ft -ot kapnak, munka nélkül.De ilyen nincs.ez hazugság.gondoljátok,a magyarok, olyan fasza emberek,hogy ők nem tennék ezt, ha így lenne???Dehogy is nem.Jobban mint .ilyen nincs.

Csore60 2013.09.29. 22:17:21

@Kalkamuki: 3 dolgot szeretnék kedves és kulturált válaszához hozzáfűzni. Először is, ha kérhetem, ne tegezzen, mert tudtommal nem őriztünk együtt libát. Másodszor, legyen szíves, ne minősítsen, ne nácizzon, mert bár nem szeretem az összes roma honfitársamat, nem is utálom mindet. Sőt, vannak köztük jó barátaim, ismerőseim. Harmadszor, ne vonja kétségbe az állításom, mert nem volt ott. Amikor a gyermekemmel el kellett menekülnöm a saját lakásomból semmi nélkül, akkor folyamodtam (volna) segítségért, de nem kaptam, amit az ügyintéző mondott, azt pedig ő mondta, nem én találtam ki. Végül jobb is, hogy nem segítettek. Szerencsére vannak barátaim, akire támaszkodhattam, és kijutottam a gödörből az ő segítségükkel, és önerőből. Végezetül hozzátenném, hogy nem a bőrszínem miatt van munkám 30 éve, henem azért, mert tanultam, szakmát szereztem, képeztem magam.
Nem gondolom, hogy tipikus lenne, hogy a romák 600-es segélyeket tesznek zsebre. Sokan nagyon szegények, nyomorognak. De az tény, hogy ha segélyről van szó, akkor elöl állnak a sorban. Ha észrevette volna, nem azt nehezményeztem, hogy ők kapnak, hanem azt, hogy nekem nem segítettek, amikor egyszer az életben nehéz helyzetben voltam. Ha a továbbiakban válaszra, észrevételre méltatna, kérem, tegye a megfelelő stílusban, legalább azzal az udvariassággal, amivel én megtiszteltem Önt. Csak azért, mert név nélkül teheti, ne mocskolódjon, ne sértegessen másokat. Nem hiszem, hogy ebben a stílusban kellene védenie a rendes, tiszteletre méltó roma emberek becsületét.

Rigo' 2013.09.29. 22:38:35

A pofámról leég a bőr, hogy ilyen írás megjelenik ma Magyarországon. Először is a cigányság kulturálisan és társadalmilag is teljesen széttagolt, tehát ha volt is erre példa pár évvel ezelőtt, szinte biztos, hogy nem vált általánossá. Pláne nem egyszerre 6 gyerekkel. Tényleg miért nem írtatok 60-at? Másodszor egy átlag roma családban a gyereket sokkal jobban megbecsülik, mint a nem roma családokban... Harmadszor, ha azok után, hogy pár évvel ezelőtt néhány bőrfejű agyatlan kretén fajirtásba kezdett a hazádban és ez szerinted nem mélységesen szomorú, akkor oszd meg bátran az ilyen szellemi hulladékokat. Hátha lesz majd még egy kör amikor több kisgyereket és munkába járó romát mészárolnak le sörétes puskával. Gratulálok az alkotónak! Remélem az Isten megfizeti neki a jóságát amit a népek barátságáért tett.

KZ67 · http://www.plexicso.hu 2013.10.01. 16:14:42

Ti csak olvassátok, és mérlegeltek... A családomban dolgozik olyan személy, aki hivatalból tudja a fenti karikatúra igazát! Személyesen volt jelent több gyerek "keresztbe fogadásánál". Ez a módszer létezik, és élnek vele! Azt nem tudom mennyien... de mi hagyjuk, ez a baj. Miért hagyjuk? Kicsit talán azért is, mert nem hisszük le, hogy ez a módszer létezik, így nem is lépünk fel ellene. Meg azt gondoljuk biztos csak egyedi esetekről van szó. Bár szerintem akkor sem jó így.

Desdenova 2013.10.02. 17:34:01

Sajnos előfordul ilyen. Mint ahogy olyan is, hogy a roma fiatalok a vonat mosdójában bújnak el a kalauz elől, és a büntetlen(!) megkerülés után még az utasokat is molesztálják...

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2013.10.02. 21:28:14

A képregényben leírtak abszolút nem felelnek meg a valóságnak: www.noefon.hu/aloldal.php?page=neveloszuloi
Pl egy nevelt gyermek után 15000 forint jár. Nevelőszülőnek egyébként is vizsgát kell tennie stb. Teljesen kizárt, hogy ehhez hasonló megtörténjen.

lcka 2013.10.07. 13:26:01

jo, en szeretni fogom a ciganyokat

De csak azutan hogy bizonyitottak ok is a hazat illetve mindenkit aki benne el

DuplaVillám 2013.12.14. 08:32:33

Sziasztok!
Kár ez a nagy marakodás egymásra mutogatás! Az biztos a cigányság, kisebbség ők csak egy bevándorolt népcsoport a magyarok után a többivel együtt. Ez a mi hazánk !!! A mi törvényeinket kellene betartania mindenkinek: magyarnak, cigánynak, románnak, szlováknak, stb.....sorolhatnám!!!! De a hírekben miért mindig a cigány-magyar konfliktusról írnak legtöbbet???(lehet hogy ezt fújják fel mindig) A többiről alig hallani hogy itt élnek ők is magyarországon. Elárulom... Ők igenis be akarnak és tudnak illeszkedni a rendszerbe. Dolgoznak, adót fizetnek,nem lopnak és verekednek. Sajnos a törvényeket odafent hozzák és úgy hozzák hogy mindig nekik legyen a jó. Mi az hogy mentelmi jogával él!!!Mi az hogy diplomáciai élvezet!!!Ha a törvény ellen vétett bűnhődjön mindenki egyformán; nem,hovatartozás, felekezet,párt állástól függetlenül. Itt jön a képbe a rendszer. Sajnos el van alaposan rontva. A törvényeket állandóan módosították hogy a rendőr sem tudja már neki mit is szabad!!!Bezzeg régen a Zsandárnak volt tekintélye.Nem kell ide EURÓPAI UNIÓ...ne az unió mondja meg mit csináljunk kis hazánkban. Elveszi a magyar piacot,bezáratják a cukorgyárainkat,mezőgazdaságunkat és nehéziparunkat is tönkretették.. Szerintetek hány cigány dolgozhatott a Diósgyőri acélműben, vagy Ózdi kohászatban is? Hallani a Dunaújvárosi acélmű bezárásáról is... Ezeknek az embereknek nincs munkája nagy részének még ma sem. Valamiből élni kellene nekik is...és már megint vissza is értem a Rendszer hibájához. Politikusaink ne egymás ellen szavazgassanak hanem az ország érdekét is képviseljék!( Fidesz-MSZP) Ne azért NE szavazza meg mert a másik ellentétes párt adta be indítványba, esetleg a saját pártja tiltja.
Tisztelt Mindenki!!! Tudomásul kellene venni ha valami nem megy, nem kell erőltetni. Ha nem tudod a munkád elvégezni kirúgnak a munkahelyedről,ha szerencséd van más munkakört kapsz. Ha valaki odafent Miniszterelnök-ként leszerepelt nem tudta az országot sehova sem vinni csak lejjebb süllyeszteni, akkor az mit keres még most is a parlamentben!!! Ja hogy másik pártban van, másik pártot alapított?! Most már tudná irányítani az országot így? Újra akar indulni a választásokon hátha beveszi a nép a mézesmadzagját és újra tönkre tenné az országot!
vissza értem a rendszerhez újra...A törvényeket kellene leegyszerűsíteni hogy mindenkinek érthető, átlátható, betartható legyen. A börtönöket nem kellene mindenféle gyilkosokkal teletömködni, éltetni az a kevés adófizető pénzéből. Ha már többször gyilkolt és ha egyszer kiengedik, újra meg fogja tenni. Ha nem tud beilleszkedni a rendszerbe akkor végezni vele...vagy megvárni amíg az apádat,anyádat,rokonodat, esetleg téged is agyonver? Aki eleve úgy indul hogy időseket,gyengéket úgy támad meg hogy az meghalhat
számolnia kellene vele. Jaa hogy nem gondolkozott előtte, be drogozott? A békefasoron lesz neki is ideje rá elegendő.Az első 100-at fellógatni, a többi jobban meggondolná hogy ő is így végzi. Sajnos most nincs visszatartó erő. A börtönbe beül kicsit pihenni, kaját adnak, fűtenek rá, színes TV,stb...mind a mi pénzükből fizetik, amit jobb helyekre is lehetne költeni. A hal mindig a fejétől kezd bűzleni...
A lényeg hogy előbb odafent kellene rendet tenni és így lefelé haladni. Ne egymásra mutogassatok, egymást marjátok itt!
DuplaVillám

CsakEgysrác 2014.02.19. 10:53:15

@Kalkamuki: az ország véleménye roma társadalomrol okkal alakult ki, nem csak ugy hasraütésre....te rendes dolgozo ember vagy de a azok miatt kapsz nehezen munkát akik nemzetiségedhez tartoznak és tönkre teszik közvéleményt, söt még büszkék is rá.....emiatt te kapsz hideget mindenhol, pedig te rendesen tennéd a dolgod.....

CsakEgysrác 2014.02.19. 11:01:14

@Kalkamuki: még valami munka...... magyarosrszág 70% (tippelem) termöföld, azon remekül lehet termeszteni növényeket mert magasan van a talajviz....de még állatokat is lehet tenyészteni és önfentartová válni ne adj isten válakkozást is épiteni rá + termeléssel.....szoval ha a kedves roma társadalom ezt kihasználná és amit adnának neki magokat, állatokat és gondoznák- nevelnék, elhiszed hogy nem éheznének? és az állam erre ad támogatást csak termelj ami növeli a gazdaságot......de ilyen nem lesz mert lusta népség.....
volt is ilyen felzárkoztato program, nevét nem tudom, elhiszed hogy az egészböl semmi nem lett, na vajon miért? mert akinek csinálni kelett volna nem csinálta :D
süti beállítások módosítása