ablak-zsiráf 2011.01.07. 15:26

Vonat, amely nem áll meg soha (videó)

Egy kínai koncepció szerint az „örökmozgó vonat” nem állna meg az állomásokon, hanem mozgás közben csatlakoztatnák a kabinokat a szerelvényhez.

 

Időigényes és energiapazarló is megállnia a vonatoknak az állomásokon: egy harminc megállóból álló pályán közel három órát takaríthatna meg a szerelvény, ha menet közben vehetné fel utasait. A problémára egy kínai koncepció kínálhat megoldást: mozgás közben csatlakoztatnák a kabinokat a szerelvényhez.

 

Az utasoknak egy dokkoló egységbe kell beszállniuk az állomáson, mely az alá érkező szerelvényhez kapcsolódik. Innen lehet lejutni a vonat belsejébe. Ha az utasok elhagyták az összekötő kocsit, az a vonat végére csúszik és leválik a következő állomáson.

 

Leszálláshoz ezt a hátsó kabint vehetik igénybe az utasok, miközben a következő pályaudvaron újabb dokkoló kocsi csatlakozik a szerelvényhez, a felszállókkal. Bár a módszer kapkodósnak tűnhet, sokkal kényelmesebb megoldás lehet az utasok le – és felszállása szempontjából, mint az ötperces megállások, ami gondot okozhatnak a nehezen mozgó utasok számára.

 

Az ötlet egyelőre a terv formájában létezik, működését az alábbi videó mutatja be:

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ablak-zsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr612567618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REmber 2011.01.07. 16:20:05

ez nagyon király!!
süti beállítások módosítása