ablak-zsiráf 2011.01.11. 19:03

Pripjaty, a szellemváros (képek+videó)

 

Csernobil, az 1986-os nukleáris katasztrófa helyszíne a mai napig tiltott terület, amelyet idén  megnyitnak a turisták előtt.

Az erőmű alkalmazottai számára épített város, Pripjaty ma is ugyanúgy áll, ahogy 24 évvel ezelőtt az evakuáció során elhagyták lakosai. A kísértetváros a katasztrófaturisták és az elhagyatott helyek kedvelőinek paradicsoma. Bár az elmúlt 24 évben a sugárzás csökkent, még ma is vannak olyan terültek, ahol halálos dózis érheti az emberi szervezetet. Az ökoszisztéma megújult és a természet visszahódította a várost, mely azonban az életre, a földművelésre és egyéb iparágakra teljesen alkalmatlanná vált.


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ablak-zsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr282577211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jones5555(exdr.) 2011.01.24. 13:59:23

8 éves voltam akkor. Emlékszem a tanító nőnk mondta, hogy ne nagyon együnk majd gyümölcsöt, meg zöldséget azon a nyáron! Aztán mondták a tévében is! Igaz később, mint ahogy a tragédia megtörtént. Az akkori politika ugye.
süti beállítások módosítása